Ескурзии Почивки Круизи

Начало ГЪРЦИЯ English Bulgarian Facebook
Белла травел България
tel/fax:+3592 9800032
mobile +359 878 535 117
e-mail:office@bellatravel.eu
bgbellatravel@gmail.com
цена до:
Гърция ПОЧИВКИ
автобус
ТУРЦИЯ Хотели 2023 Гърция Почивки
2022 самолет
Гърция 2023
Ранни резервации
България Море Контакти Начало БЕЛЛА
Ескурзии


Янина е най-големият град на Епир и столица на префектурата.

Се изгражда върху брега на езерото Pamvotis в 500 м надморска височина, тя очарова
всеки със своята красота и неговата приятна атмосфера. Това е оживен град
на 100.000 жители, което носи историята на века. всеки
алея и квадрат, всяка част на града напомня великата традиция.

Комбинацията от безбройните исторически паметници и музеи
с невероятна природна красота на пейзажа е гаранция
за посетителите. Замъкът на Янина, езеро с острова,
пещера, невероятната древния град с неговите традиционни магазини и
изключителна пазар няма друг избор за посетителите, но
привлече вниманието им и ги пленяват.

Това е град, който съчетава всичко. Има идилични места за разходки в
характер за романтични и любители на природата. Има интензивен
нощния живот и превъзходна традиционна кухня за тези, които се радват на добро
страна и добра храна. Има важни музеи и забележителности за любителите на традицията и историята

. Но също така има безбройвъзможности за екстремни спортове в красиви природни места засмелите.

И тези, които са заинтересовани да избяга отграда, те ще бъдат впечатлени от дивата природа и
магически пейзажи, които чакат за тях само половин час път от Янина.

Янина е прекрасен град си заслужава да посетите, магически скитащи отвъд
вашите очаквания, пътуване, което никога няма да забравя!

 

 

Янина

Съществуват съвременни сгради и търговски центрове с добре запазените сгради на красивия Стар град (около Kastro), величествените паметници, живописните квартали, популярни изкуство семинари, пешеходни пътеки и големи площади.

Янина има голяма и процъфтяваща академичната общност, която носи жив и творческа динамика в града. Всекидневният живот в града е пълен с интелектуални и художествени събития. Има и важни спортни събития, проведени предимно в езерото Pamvotida.

Янина е освободен от турско робство на 21 февруари 1913 г., по време на 1-ва Балканска война. Той се намира на 450 km северозападно от Атина (чрез Рио-Антирио) и 370 км югозападно от Солун (през Кожани).

Ioannina_Moustafelou

Трябва да посетите: изживей един свят, където е евреин, мюсюлмани и християни са се срещали и смесване през вековете срещу спираща дъха фона на крепостния град, който напомня за духа на далечното минало. Вземете романтична разходка по Стария град впечатляващи квартали разширяване на около Castle (Siaráva, Kourmanió, Yialí Kafené) и се взира в добре запазените сгради и паметници, красивите площади и семинари на народното творчество, които произвеждат известната Янина сребърни. Както въведете един от най-големите градове на замъка в Гърция чрез своите монументални порти, вие ще се сблъскате две acropolises, "Epano Goulas" с Ashlan паша джамия и си кале Акропола, където Fetihé джамия, построена от Али паша по време на турската окупация, се намира.

Вземете малка лодка и посещение на остров Янина, в североизточната част на езерото в града. Там, колоритен селище с традиционни сгради и исторически манастири, обитавани от 150 души ще обхване всичките си сетива.
Запознайте се с новата част на града чрез ходене по протежение на оживения Averof и Aneksartisías улиците. В Янина има множество на големите имения (Pyrsinella, Misiou, Despoti, Tzavella), че днес превърнати в музеи, библиотеки и държавните служби. На изкуството феновете определено трябва да плати на посещение на Археологическия, народно изкуство, византийски и Vrellis гръцки музея на восъчните.


Нека не забравяме да споменем, че Археологическия музей е кандидат за Европейската награда за музей 2012 отпускат всяка година от Европейския форум музей (EMF). Ако имате малко време остави посетите и пещера Перама, само на 3 км от града, тя действително е била открита случайно от местните жители през 1940 г., докато те търсят подслон да се защитават сами от бомбени атентати.

Дейности: Следвайте романтична маршрут за колоездене около езерото, гребане или преходи през вълнуващо планински път, който започва от Ligkiades и завършва на върха на планината Mitsikeli.

Вкус: Не оставяйте, освен ако не са вкусили от апетитни традиционен десерт "yianniotiko" и канела влива ракия от Асоциацията на местните жени или да се отдадете на сладко-миришещи Ципуро заедно с местните жители. На островче на Янина със сигурност трябва да опитате на кулинарните съкровища на езерото, като пъстърва и жабешки бутчета.

Настаняване: Градът се гордее с отлична туристическа инфраструктура! От семейните пенсии до елегантни луксозни хотели, разнообразие от пищни светилища ще се влеят романтична атмосфера всичкото ...

Горещи съвети за романтични двойки: спокойствието на езерото Pamvotida воля тъкат мощно заклинание над вас ... Като зашеметяващ огледало с изключителна природна красота, Езерото Pamvotida отразява великолепието на околния пейзаж в свои води. За да се вземе в най-спираща дъха гледка към езерото и града, така, че трябва да стигне до село Ligkiádes, по склоновете на Mitsikeli, срещу Янина, в идеалния случай, когато слънцето залязва. Не пропускайте възможността да посетите Zayorohoria , комплекс 46 живописни традиционни селища, построени в магическа обстановка сред борови и елови дървета с уникална традиционна архитектура, впечатляващи имения каменни и хълмист, горски

 

Touring - С кола и мотор

В Перама, на 4 км СЗ, много посещавани туристически село, прочуто за нейните семинари, сребърни съдове за развлечение и неговите популярни съвременни магазини. Налагане на пещерата Перама е била открита през 1940 година. Тази пещера е една от най-големите в страната и съдържа редки видове от сталактити и сталагмити. Районът Amfithea има много популярни механи и клубове за развлечения.

В Katsika, на 6 км югоизточно от град Янина, споразумение, което съдържа модел в областта на пчеларството и млечни продукти в стопанството. Механи го правят популярна дестинация. В близкото село Dafnoula предлага прекрасен изглед.

В Ligiades 12.5 km СИ, село, построено на планината Mitsikeli, с прекрасна гледка към Янина и езерото. Можете да проследите прекрасна пътека до историческия манастир Dourahani, на източния бряг на езерото.

В селата на Ано и Като Lapsista, 15.5 и 13 километра СЗ съответно изграден върху изсушена легло на Lapsista езеро, с развита aviculture. Наблизо се намират руините на древния Passarona (древната столица на Molossians) и храма на Peripterou Naou ту Ariou Dios, от 4-ти век пр. н. е. Също така, в селата на Метаморфоси-Asfaka Petsali, на 19 км СЗ, в долината на Lapsista е създаден от exsiccation на блатото Lapsista. Селата са известни за тяхното вино, ципуро и мед.

В Dodoni, на 21 км ЮЗ, известен археологически обект край село Dodonoupoli (Mandres), в подножието на планината Tomaros. Известният светилището на древния Dodoni, който е бил център за поклонение на Зевс, е построен в непосредствена близост до един от най-древните хтоничните sanctums (тук на Земята е почитано от 2600 г. пр. Хр). Жриците тълкува "оракули от шумоленето на листата на свещения дъб и от гълъбите Зевс полет.

Известния античен театър на Dodoni е един от древността най-голямата, с 55 реда седалки и с капацитет от 18 000. Театърът е построен през 3 век пр.н.е. по Пир, цар Molossians, който обединява Епир племена и донесе голям просперитет на региона. Театърът е бил използван за провеждане на културни събития, които по-късно спирали, за да се избегне влошаване. А сглобяеми театър е създаден в археологическия обект, за да бъде домакин на летните събития на "Dodonea".

В Theriakisio 24.5 km S, селце, известно за алпинизъм и катерене дейности, построена на ръба на връх Tomaros.

 

Epirus Palace 5*****DeLUX

Epirus Palace 5*****DeLUX
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 

123.BG Ltd