Ескурзии Почивки Круизи

Начало ГЪРЦИЯ English Bulgarian Facebook
Белла травел България
tel/fax:+3592 9800032
mobile +359 878 535 117
e-mail:office@bellatravel.eu
bgbellatravel@gmail.com
цена до:
Гърция ПОЧИВКИ
автобус
ТУРЦИЯ Хотели 2023 Гърция Почивки
2022 самолет
Гърция 2023
Ранни резервации
България Море Контакти Начало БЕЛЛА
Ескурзии


 Аспровалта

Аспровалта е известна с красивите си плажове, вечнозелените планини с гъста растителност, езерото, реките в областта. Стои на своеобразния кръстопът на северна Гърция, в най-източната граница на община Солун,        на 75 км по международния път Е75 Солун- Кавала
Тя е само на 80 км от "Македония" летище в Солун и на 85 км от "Мегас Александрос" летището в Кавала.

* 70 км (и) от Драма
* 72 километър (и) от Серес
* 230 километра (а) от Александруполис
* 570 kilomerer (и) от Атина
* 300 километра (а) от София, България


Буквалният превод на името е "Бялата долина". Теренът е равнинен, има голяма алея с пейки и парк с фонтани, около които са струпани ресторанти, таверни и кафенета. плажовете наградени със син флаг, удивителната природна среда, разнообразни качествени услуги и забележителности. Областта предлага възможност за летни ваканции и зимни почивки, които се допълват с възможността да се видят различни забележителности и интересни места в областта.

Аспровалта е предпочитана от Българите, за почивка през уикендите. С автобус KTEL връзка от Солун /център Lagada Street) до Аспровалта и Ставрос на всеки час. Пътуването отнема около 90 минути, . Първият е в 5.30 сутринта, а последната в 21.30. Можете да се обадите на 0030 2310 522164, за да разберете повече

На влизане в Nea Vrasna ще намерите Discount Markt и Lidl.

Желаещите лесно можете да посетите важните археологически обекти като руини на византийския замък на Рентина и в близост до него, след византийската църква "Света Марина ". Стагира, родното място на Аристотел, е още един важен археологически обект, който не бива да пропускате. Вземи си пътуване в Света Гора (ажио Орос), както и посещение на археологическия обект и музея на Ampfipolis. Плажът е широк, с фин пясък и кафенета . шезлонги на пясъка. Има плажен волейбол, душове, съблекални и детски площадки. , местните пекарни са буквално на всеки ъгъл. Любимо място за хора с деца и търсене на спокойна вканция.Цените са по-ниски от тези в Халкидики и островите.

Забележителности

Посещение на църквата "Свети Георгиос, с икони на Света Богородица (16 век) и Свети Георгиос (Св. Георги", 17-ти век), които са били вкарани тук през 1923г от гърците от Erenkioi на Дарданелите.

Drive 5 км западно от Аспровалта, чрез богато озеленяване и потоци на долината Kerdyllia - и внимавайте за елени - както можете да си проправите път към византийски манастир на Света Георгиос (13 век). Midway ще се намира една малка църква, посветена на Свети Spyridonas. От тук можете да се насладите на панорамна гледка към залива Strymonic, простираща се Aghion Орос и на остров Тасос.
Не пропускайте църквата на Metamorphosis на Сотирос (Преображение Спасител) по крайбрежния път, в непосредствена близост до амфитеатъра на Аспровалта. От църквата, калдъръмени пътеки ще доведе до малко по-покачване в центъра на морския бряг, където можете да си починете в специално проектирани пространство, засадени с буйна растителност и се наслаждавайте на аромата на морето.
На крайбрежния път ще видите също и фолклорен музей, финансиран от Община Свети Георгиос.

Природният парк за отдих на Аспровалта е една чудесна дестинация, разположен в борова гора, на запад от главния път. Ето, възрастни и деца могат да видят елени, кози, агнета, патици и други домашни животни в естествената им среда. Паркът предлага най-вече за това зони, които позволяват на малките посетители да играе футбол или баскетбол, докато възрастните се радват на кафе
Информационният център за крайбрежната зона на Strymonic и Ierissos залив е също заслужават да бъдат посетени. Тук можете да видите три аквариуми с местни видове риба, триизмерни изображения на района, изложба на черупките и снимки в 10 различни категории обекти, които разкриват тайните на морски живот, неговата историческа и културна стойност, и с околната среда богатство, и опасностите, които го заплашват.
На крайбрежния път за Неа Kerdyllia са разкопките на древния Argilos, от където археолозите наяве резултатите от изключителен интерес, сега изложена в Музея на Амфиполис на около 2 км. източно от Аспровалта, на мястото на: "Liotopi Routscheli", сграда от началото на класическата елинистичния период е бил открит по време на откриването на "Егнатия Road. Тя е независим, но организираната комплекс обхваща простор на повече от 3500 кв. м, с прекрасен изглед на Strymonic залив, простираща се в далечината, доминираща в тясна ивица от земята между морето и Kerdyllia планина.

Местният пазар се състои от множество магазини, като супер-съвременни пазари, козметични магазини, бутици, коли под наем , аптеки / аптека магазини и голямо разнообразие от традиционни таверни, предлагащи услуги с високо качество, удовлетворяващи и най-взискателните гости.
Също така, в болницата се намира в най-близката околност, която работи 24 часа на ден.

Плажове

Като бижу на селищата около Струмския залив са организираните пясъчни плажове, които щедро се простират по протежение на крайбрежието придавайки чар на пейзажа. Характерно за тях е че в продължение на много години, Европейския съюз ги награждава със Синьото Знаме, за чистота на крайбрежието и водите на Струмския залив.

В селището Олимпиада, ще срещнете най- живописния плаж на Струмския залив. Старото малко пристанище в центьра на плажа осеяно с малки риболовни лотдки, каменната пешеходна алея покрай пясъчния плаж, създават една картина, която напомня на Гърция в миналото. Заслужава да се отбележи и гледката от плажа, към необитаемия остров на име Kapros. Плажът е много спокоен, затова е предпочитан от семейства.

В селището Ставрос ще намерите три добре организирани плажове. Първият от тези, „Милиес”, се намира веднага след Ставрос, по пътя за Олимпиада. Простира се на дължина 2 км в подножието на планина Холомонта, като в единия край е обсипан със златист пясък, а на другия край плажа е украсен с големи камъни, които му придават див чар. Плиткото море и присъствието на спасители през лятото, го правят идеален избор за семейства. Вторият плаж, „Платаня” се намира в края на Ставрос и има конкретна причина за посещаване. Повече от сто вековни чинара предлагат, от векове напред, прохлада на посетителите. Тази уникална картина заедно с съоръженията за волейбол и баскетбол, детските площадки и зони за отдих, които са в хармония с природата превръщат плажа в идеалена зона за почивка, прохлада и игри. Третият добре организиран плаж на Ставрос, „Рихиос”, се намира в началото на селището, там кадето река Рихиос-от която е взел и името му, се влива в Струмския залив. С плажна ивица от 1 км и характерният за него фин пясък, „Рихиос” има прекрасна гледка към селището Ано Ставрос.

Вървейки по крайбрежната ивица на Струмския залив ще срещнете плажа на Врасна с дължина 3 км , който се нарича от местните Парагакия. Това е курортен район, в който са номерирани, не по-малко от 6000 ваканционни жилища и туристически квартири. Ако обичате да сърфирате, този плаж е подходящия за вас, тъй като специалното вълнение на морето, дължащо се на топографията на морското дъно предлага силни емоции. Спасителното покритие дава условията за един плаж подходящ за безопасно плуване.

Следващият добре организиран плаж, на Неа Врасна се намира в прегръдките на Струмския залив. С дължина 4 км и характерните за него дълбоки води, плажа на селището се гордее с прекрасната си гледка към селищата на Ставрос и Ано Ставрос. Успоредно на плажната ивица ще намерите пешеходната алея на Неа Врасна, където се провеждат много културни мероприятия през лятото и е идеалното място за разходка за хора на всякаква възраст.

Организирания плаж на Аспровалта се простира на дължина 7 км в сърцето на Струмския залив.Чистотата на водите, точността на предлаганите услуги и забележителната новопостроена пешехода алея, са основания за посещение на цялото семейство. Тук се провежда всяка година гръцкото първенство по плажен волейбол на юноши. Да не забравите да посетите малкото хълмче, което се намира на центъра на плажната ивица, където сред една зелена обстановка ще се насладите на аромата на морето.

КАТАЛОГ ХОТЕЛИ 

АСПРОВАЛТА       НЕА ВРАСНА      ПАРАЛИЯ ВРАСНА      СТАВРОС 

 

Stavros beach 3 *

Stavros beach 3 *
3, 5 или 7 нощувки HB 2022

Assamaris 4****

Assamaris 4****
2 Дни/1 Нощувки
17 €
студиа и апартаменти Великден 13/04/12

Saint George Hotel 4****

Saint George Hotel 4****

Athina Hotel

Athina Hotel

AL Mare 4****

AL Mare 4****

Antigoni Apartments

Antigoni Apartments
6 намерени, страница 1 от общо 1  1 

123.BG Ltd