Ескурзии Почивки Круизи

Начало ГЪРЦИЯ English Bulgarian Facebook
Белла травел България
tel/fax:+3592 9800032
mobile +359 878 535 117
e-mail:office@bellatravel.eu
bgbellatravel@gmail.com
цена до:
Гърция ПОЧИВКИ
автобус
ТУРЦИЯ Хотели 2023 Гърция Почивки
2022 самолет
Гърция 2023
Ранни резервации
България Море Контакти Начало БЕЛЛА
Ескурзии

Крит е най-големият остров в Гърция с площ над 8000 km². Той е разположен в най-южната част на нашата съседка. Средиземноморският климат, планинският релеф, красивите заливи (Ханя, Суда, Мирабелос) , чистите плажни ивици и запазените крепостни стени и сгради в градовете Ираклион, Ханя и Ретимно правят Крит предпочитана туристическа дестинация в Гърция.

Остров Крит е разделен на четири по-малки области: Ханя, Ретимно, Ираклион и Ласити, всяка една от които има какво да предложи на многобройните си туристи: красиви градове и очарователни селца и пристанища, отлична кухня, напитки, руини като замъка на Кносос, венецианската крепост в Ретимно, дефилето Самария, живописни планински пейзажи, бурен нощен живот...

Областта Ханя е най-западната точка на острова и е най-зелената му част. Ханя е град, в който силно се усеща венецианския дух, и затова го наричат Източната Венеция. Пясъчните плажове на запад от града са прекрасни, има и един плаж с розов пясък – Елафониси. Основната природна забележителност на този район е дефилето Самария – „Големият европейски каньон”, дълъг цели 17 километра! Ханя е приятен и оживен град с цъфтящи градини, красиви улици, ухаещи на портокаловите гори, които растат в покрайнините му. Това е град, който пулсира в ритъма на модерния живот. Има много паркове, хармонична старинна архитектура, малобройни хотели и един малък аквапарк Limnoupolis .
Столицата на Крит е Ираклион, около който са разположени съседните курорти Амудара, Гувес, Херсонисос, Маля и Сталида. На практика те са извънредно подходящи за младежите поради своята весела и непринудена атмосфера и многобройните развлечения, които предлагат. Самият Ираклион е доста голям и колоритен град с морско пристанище. Това е центъра на съвременния живот на острова – тук има и престижни магазини, и шумен пазар, и традиционни таверни, построени са също така нови клубни комплекси, както и аквапарка Water City. Съвсем наблизо, на 7 километра от Ираклион, се намира Двореца Кносос, познат като Лабиринта на Минотавъра с многото си тесни проходи, криволичещи завои и задънени улички. Наоколо се редуват пясъчно-чакълести и каменисти плажове, а по бреговете са построени много хотели. Само на 6 километра на запад от Ираклион се намира курорта Амудара. Тази близост в съчетание с широкия пясъчен плаж и многобройните водни атракции привличат много туристи. Гувес, който е на 17 километра на изток от Ираклион, е разположен в равнина с маслинови горички и е разделен на стара и нова част. И докато в старата му част са струпани малките бели критски къщи, увити с бръшлян, новата част е цяло заета от хотели, разпръснати покрай пясъчните и чакълестите плажове. Наскоро тук е издигнат модерния аквапарк Aqua Splash.
Херсонисос е един от най-големите и известни курорти на острова и се намира на 25 км на изток от Ираклион. Дискотеките, баровете и таверните кипят от ранна утрин до среднощ, а пясъчните плажове, които се спускат плавно към морето, са безлюдни може би само през зимата. По брега има много хотели – от много луксозни до съвсем скромни. Тук е също така малкия аквапарк Star Beach. 
Маля е най-отдалечения курорт в този регион (на 34 км от Ираклион) и се слави с много добрите си пясъчни плажове, с веселата си народна атмосфера и с древните си забележителности. Обикновено го наричат „развиващ се курорт”, който в близко бъдеще ще се слее с Херсонисос. Засега инфраструктурата му е скромна, но атмосферата е много спокойна.
Западен Крит е един от най-красивите райони в Гърция. На запад от Ираклион се намира живописната горска област Ретимно. Ретимно е запазил старинния си облик –древните църкви, венецианските къщи, турските минарета, а градът е увенчан с възвисяващата се на хълма над него крепост от ХVІ век. Градът има добра инфраструктура за почивка – има много ресторанти, кафенета, магазини, дискотеки и барове. Ретимно се гордее с най-добрия пясъчен плаж на острова, покрай който са построени много хотели от 3 до 5 звезди. 
До острова се достига с ферибот от Пирея. Има възможност и за пътуване със самолет – София – Атина – Ираклион – Атина – София. Полети и фериботи има всеки ден.

Децата  в КРИТ  хотели  безплатно!

Забавление за деца и по-забавно за техните родители!
 
!!! 2 деца до 14 г .0 безплатно  в GRECOTELS !!! 
Grecotel CRETA PALACE 5 * 
GRECOTELTHE WHITE PALACE EL GRECO 5 * 
Grecotel CARAMEL BOUTIQUE 5 * 
Grecotel Amirandes EXCLUSIVE RESORT 5 *
 Grecotel CLUB MARINE PALACE 4 * 
Grecotel MARINE PALACE SUITES 4 * 
Grecotel PLAZA СПА апартаменти 
Grecotel МЕЛИ Палас 4 * - 1 дете безплатно

  
2 деца безпратно  в: 
ELOUNDA PENINSULA ALL SUITE 5*
DOMES OF ELOUNDA 5*
BLUE BAY RESORT & SPA 4*
HORIZON BEACH RESORT CRETE 4*
SEMIRAMIS VILLAGE 4*   CANDIA PARK VILLAGE 4*


1-ST ДЕТЕбезплатно в:
HERSONISSOS PALACE 5*    ZEFYROS CRETE 4*     AGRABELLA 3*

Krini Beach Hotel 3

Krini Beach Hotel 3
Rethimno Разстояние от морето 0 м
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 

123.BG Ltd