Ескурзии Почивки Круизи

Начало ГЪРЦИЯ English Bulgarian Facebook
Белла травел България
tel/fax:+3592 9800032
mobile +359 878 535 117
e-mail:office@bellatravel.eu
bgbellatravel@gmail.com
цена до:
Гърция ПОЧИВКИ
автобус 2021
ГЪРЦИЯ хотели
on-line цени
Ескурзии,Почивки
автобус и самолет
Гърция 2021
Промоции
Хотели България
Море 2021
Контакти Начало БЕЛЛА
Ескурзии

 Почивка в Гърция 2021

Ранни записвания и отстъпки до 35%  

Нови изисквания за влизане в Гърция

https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Greece

Редът и условията за влизане, излизане, транзитиране и престой в Република България

Според новото правителствено решение, обявено на 18.04.2021 г .:

1.Пътуващите от следните държави могат да влязат в Гърция, без да бъдат задължени да се поставят под карантина: граждани на страни от Европейския съюз, Съединените американски щати, Обединеното кралство, Сърбия, Обединените арабски емирства и Израел.

2. Пътуващите са длъжни да покажат сертификат за ваксинация (при условие, че ваксинацията е завършена повече от 14 дни преди пристигането) или отрицателен резултат от молекулярния контрол (PCR), който е извършен до 72 часа преди входа в Гърция.

3. Задължението за попълване на формуляра за локация на пътници (PLF) остава в сила.

4. Пътуващите могат да влязат в Гърция през 9 летища в експлоатация (Атина, Солун, Ираклион, Ханя, Родос, Кос, Миконос, Санторини, Корфу) или чрез 2 гранични борда: Промахонас, Маказа (Нимфая)

5. Случайните бързи тестове ще продължат като мярка за избягване на разпространението на Covid-19. В случай на положителен резултат, пътниците ще бъдат подложени на 14-дневна карантина в помещения, определени от гръцката държава.


PLF форма: https://travel.gov.gr/#/ 

Пресцентър Ежедневен трафик по ГКПП https://www.mvr.bg/

 

 ИНФОРМАЦИЯ НА СТРАНИЦАТА НА ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО 
https://mfa.bg/bg/situationcenter/25986

Списък с лицензираните български лаборатории, чийто тестове за COVID-19 ще бъдат признавани от гръцката страна, може да откриете в прикачената към съобщението Заповед No РД-01-336/12.06.2020 г. на Министерството на здравеопазването или да свалите оттук:
СПИСЪК С ЛИЦЕНЗИРАНИ ЛАБОРАТОРИИ.

10 Юли 2020

От 14 юли 2020 Влизането в Гърция от България само с актуален отрицателен тест за COVID-19

Гърция въвежда нови мерки за влизане на всички граждани през ГКПП „Кулата-Промахон“ – изискване за предоставяне на отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус, считано от 06.00 ч. на 14 юли 2020 г., вторник. По информация на българското посолство в Атина тестът трябва да е направен не по-рано от 72 часа преди пристигането на границата.

 Продължава да е в сила задължителното изискване всички пристигащите в страната да са попълнили формуляр за локализиране на пътници (PLF) в срок от най-малко 24 часа преди влизането им в Гърция.

Не се съобщава за нови допълнителни мерки спрямо гражданите, влизащи в Гърция през ГКПП на летищата и пристанищата. Към момента изискванията са гражданите, пристигащи със самолет или на отворените за влизане две пристанища Игуменица и Патра, да имат попълнен електронен формуляр, генериращ QR код. На избирателен принцип по преценка на гръцките власти пристигащите подлежат на тестване за коронавирус.

Припомняме, че до 6 часа на 14 юли, когато влизат в сила новите мерки, важи досегашният режим на влизане на всички граждани през ГКПП „Кулата-Промахон“ - попълнен електронен формуляр, генериращ QR код, засилено тестване за коронавирус на границата на избирателен принцип.

 От 1 юли 2020 г. гръцкото правителство въвежда нови протоколи / изисквания / за пристигащите от чужбина граждани като на пътуващите ще се извършва диагностичен преглед /скрининг/.
Всички пътници са длъжни да попълнят формуляр за локализиране на пътниците (Passenger Locator Form - PLF) най-малко 24  часа преди да влязат в страната, като предоставят подробна информация за тяхната начална отправна точка, продължителността на техен предишен престой в други страни и адреса, на който ще пребивават по време на престоя им в Гърция.


Формулярът е достъпен на адрес: https://travel.gov.gr/#

Протокол за влизане в Гърция през сухопътна граница
При пристигане на съответния ГКПП гражданите влизащи в Гърция трябва да представят попълнен формуляр за локализиране на пътници (PLF).
Извършва се паспортен и митнически контрол, като се проверява информацията в съответния QR код на всеки пътуващ (на мобилен телефон или на
отпечатан хартиен носител).

https://travel.gov.gr/#/formОфициална информация за програма All inclusive 2021

Министерството на Туризма на Република Гърция представи  протокол за безопастност, който задължително трябва да спазват всички хотели които имат повече от 50 + стаи !

ℹ Най-важни изисквания:

✅ В хотела трябва да присъства персонал ,който е минал специално обучение по въпроси свързани с епидемия и по -точно с Ковид-19
✅ Задължително на Рецепция трябва да има информация за най-близките Аптеки и Болници
✅ Всеки Хотел трябва да има сключен договор с Доктор, който ще следи за него
✅ Във всички общи части на Хотела трябва да се спазват допълнителни мерки по санитарни норми

✅ Да се спазват установени норми на дистанция и при възможност да се мият ръцете

✅ Настаняването в хотела става след 15:00
✅ Освобождаването на стаята е до 11:00

✅ Хотелските стаи се почистват максимално

✅ Климатици при възможност да не се използват
✅ При возможност да не се използват асансьори
✅ Забраняват се напъно закритите басейни
✅ Разстояние между шезлонгите на плажа миниум 3 метра един от друг

 

Bomo Dafni Plus Hotel 3*

Bomo Dafni Plus Hotel 3*
1 Нощувки
76 лв.
All Inclusive 2020

MOUNT ATHOS RESORT 5*

MOUNT ATHOS RESORT 5*
3 Нощувки
204 лв.
.2020 BB

San Panteleimon Beach Hotel 4*

San Panteleimon Beach Hotel 4*
Ранни резервации 2020
3 намерени, страница 1 от общо 1  1 

123.BG Ltd